donderdag 9 juni 2016 20:00 uur

plaats: Qubic Studios en thuis of onderweg via internet een livestream

Tevens de afsluiting van de gratis wekelijkse pianomeditaties. binnenkort meer info. Stay tuned. Het album “State of Mine” is een solopiano album van Michiel Buursen.Het album bestaat uit eigen composities en instant composing. Dit betekent dat ik ter plekke de compositie in de stilte van de studio met alleen de vleugel en mijzelf heb laten ontstaan. En uit composities die ik zelf geschreven en geïnterpreteerd heb in het moment van spelen in de studio. Ook hierin zit de vrijheid en het intuïtieve piano spelen. De muziek is van meditatief, verstillend tot dynamische creaties. Een track is een combinatie van piano en klankschalen.

Dankzij het bewandelen van mijn eigen pad en het luisteren naar mijn eigen wijsheid is dit initiatief allemaal mogelijk gemaakt. Het album “State of Mine” maakt deel uit van een drieluik. De andere 2 albums zijn gevuld met eigen composities en arrangementen gespeeld met en door musici die mij na aan het hart liggen. Alle 3 de albums zijn ontstaan dankzij het feit dat ik ervoor heb gekozen naar mijn hart te luisteren.

Mijn eigen pad
Als musicus heb ik mijn hele leven vele paden bewandeld. Mooie paden en wegen, kruispunten, zijwegen, soms eenrichtings wegen, soms bochtige wegen en ook doodlopende. Vaak heb ik keuzes gemaakt om te overleven.
Doordat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt was ik in de veronderstelling dat ik daarin dan ook mijn hart volgde. En in zekere zin is dat ook zo. Ik heb heel veel dingen met plezier gedaan en toch liep ik op een gegeven moment tegen mezelf aan. Als ik in de stilte naar binnen ging en begon met luisteren naar mijn werkelijke potentie en kracht wist ik dat ik andere keuzes zou gaan maken.

Het volgen van mijn hart.
Dit is ongeveer 10 jaar geleden. Sindsdien heb ik meer bewuste keuzes gemaakt. Soms tegen advies van mensen om mee heen in. Tegen de stroom in. Mijn uitgangspunt was hierin dat ik er gelukkig van wilde worden en zijn. En het zijn mijn keuzes. Mijn eigen wijs. Heb mijn vaste baan op de muziekschool opgezegd en ben mijn eigen lespraktijk begonnen. Ik ben mij meer gaan richten op het spelen en schrijven van muziek waar ik gelukkig van werd en nog steeds word. In 2008 heb ik mijn eerste cd in eigen beheer uitgegeven met 8 duetten met bevriende musici. Allemaal composities van de Braziliaanse componist Jobim. Ik heb op meerdere cd’s mijn muzikale bijdrage als arrangeur, muzikaal eindverantwoordelijke en pianist toetsenist geleverd.

In 2014 heb ik mijn 2e eigen cd uitgebracht met louter eigen composities. “Awakenications” met mijn eigen trio met naast mijzelf op piano, bassist Jasper Somsen en drummer Wim Kegel. Deze cd staat voor de herinnering aan mijn jeugddroom mijn eigen muziek te maken. Hierop staan dan ook composities vanuit mijn tiener tijd tot hedendaagse schrijfsels. “centre of the innerself” is een logisch vervolg op “Awakenications” met wederom eigen werk. Zowel oudere als nieuw speciaal voor dit project geschreven muziek. Ditmaal in een andere setting en andere 7 musici. En in samenwerking met iemand die ook zijn hart volgt in wat hij doet, technicus Jasper Bom. Met hem ben ik sinds anderhalf jaar aan het samenwerken onder de noemer Qubic Music. “Standards@Qubic ” is het 2 de album voor Qubic Music. Ditmaal wederom met mijn trio in samenwerking met een oud huisgenoot uit de jaren 90, Amerikaanse stemvirtuoos JD Walter. Op dit album spelen wij standards van “the American songbook”, aangevuld met een eigen compositie voorzien van een gedicht van Rumi.

State of Mine
In 2013 is er nieuwe fase aangebroken in de verdieping van mijn intuïtieve ontwikkeling. Ik ben begonnen met de opleiding Chakra en Aurahealing, reading en lightworker aan het instituut “Mens & Intuitie”. Dit geeft mijn aspiraties een verrijkende dynamiek. State of Mine is daar het gevolg van. Met State of Mine help ik anderen in bewustwordingsprocessen. Ontspanning en innerlijke rust. Groei en intuïtieve ontwikkeling. In je eigen kracht leren te staan. State of Mine: jouw eigen moment van zijn. Dit kan door middel van meditatie met intuïtieve afgestemde piano muziek en klankschalen. Coaching en via workshops en samenwerkingen met o.a. yoga en stembevrijdvers en verhalenvertellers. Het Album “State of Mine” is in deze een mooie resultaat van al het hierboven vermeldde. De muziek raakt, ontroert, ontspant, of roept juist weerstand op. Door jezelf hieraan compleet over te geven kom je in een bepaalde staat.

State of mine 
Alles wat jij ervaart is ook iets van jou. Waar de een van in vervoering raakt, kan bij de ander tegenovergestelde emoties oproepen. Dit zegt alles over jou staat van zijn. Door je eraan over te kunnen geven kan je tot de kern komen van jezelf! Het album bestaat uit eigen composities en instant composing. Dit betekent dat ik ter plekke de compositie in de stilte van de studio met alleen de vleugel en mijzelf heb laten ontstaan. En uit composities die ik zelf geschreven en geïnterpreteerd heb in het moment van spelen in de studio. Ook hierin zit de vrijheid en het intuïtieve piano spelen. De muziek is van meditatief, verstillend tot dynamische creaties. De compositie “The Power of the Heart” is mijn eigen wijs opgedragen aan alle spirituele denkers, schrijvers en wetenschappers. Geïnspireerd op de boodschap van de film “The Power of the Heart” van Baptist de Pape.