Skip to main content

Elke volle maan een nieuwe intuïtieve inspiratie op piano

Musical full moon ceremony

Laat je onderdompelen in de pianoklanken van Michiel Buursen geïnspireerd door de energie van de volle maan.

 “Musical fool moon ceremony” van Michiel Buursen 30-4-2018

klik de oranje soundcloudplay button om de muziek te horen.

De 5de volle maan in dit jaar is de maan van het ontwaken. De lente is volop in gang. En alles wat in potentie in alles aanwezig is mag gaan ontwaken en ontwikkelen. De Indianen noemen het ook wel de Pink Moon. (roze maan) De naam dankt de maan aan de Wild Ground Phlox (Phlox divaricata). Deze roze bloemen groeien in deze periode. Andere Inadiaanse stammen noemen het  “The Greg Goose Moon” of “When Geese Lay Eggs” Het moment waarop ganzen eieren leggen. Het broedseizoen.

Als klein kind was ik al bevangen door de energie van de volle maan. Het voelde altijd heel speciaal. Zonder dat ik wist dat het volle maan was, of wist waarom. Vanaf mijn pubertijd stapte ik altijd mijn bed uit om dan met koptelefoon op heel zachtjes weg te mijmeren op mijn electrische rhodes piano. Dat waren voor mij magische nachten. En soms kon ik gewoon niet de slaap vatten en lag ik naar het plafond te staren. De energie van de volle maan heeft mij altijd gefascineerd en geïnspireerd.

De muziek is gespeeld tijdens de volle maan. De muziek ontstaat in het moment. Deze deel ik graag met je.

Comments

comments

Michiel

Author Michiel

More posts by Michiel

All rights reserved Salient.