Skip to main content

By 9th augustus 2018augustus 20th, 2018blogs

Luister hier de muziek. druk op het witte driehoekje om te starten.

Word fan op bandcamp, zo ben je als eerste op de hoogte van mijn nieuwe muziek. Door de muziek aan te schaffen, en eventueel een extra donatie te doen, is dit niet alleen een waardering, op die manier zorg je er ook voor dat ik onafhankelijk mijn muziek kan blijven maken.

Het is bijna middernacht. Na een serie met Lieke op netflix te hebben gekeken, bedacht ik naar zolder te gaan om af te stemmen op de energie van de speciale leeuwenpoort van dit jaar. Precies 10 jaar geleden heb ik op 8-8-2008 ook een compositie gemaakt. “Galactic Meditation” genaamd. Ik heb wel wat met data en nummers. Lieke heb ik leren kennen op 2-3-(200)4 en we zijn op 5-6-(200)7 getrouwd. Together One op 2-3-4-5-6-7. Gewoon bijzonder, bijzonder gewoon. Dat is ons motto.

Daar zat ik op zolder. Ik dacht eerst de wekker te zetten en dan om 8:08 uur te gaan starten. Leuk “bedacht”. Maar mijn gevoel leidde me nu al naar boven. Ik zette de computer en alle toetsenborden aan. Ik begon maar eens met het bepalen van de sounds voor de muziek. Mijn computer liep niet helemaal soepel. Er zaten wat kabels verkeerd aangesloten. En het programma deed ook niet helemaal wat hij normaal gesproken wel behoort te doen. Toen de geluidskaart vervolgens ook nog eens begon te storen, was dat voor mij duidelijk even te gaan zitten. Ik keek naar de tijd. Het was 23:50. 10 minuten voor 8 augustus. Duidelijk niet de “tijd” om te starten. Ik besloot te mediteren, en in die meditatie vroeg ik om een “teken” wanneer het tijd was om te starten met het creëren van de muziek. Het teken kreeg ik in de vorm van muziek. Zoals gebruikelijk. De melodie van “line for Lion’s” van Gerry Mulligan. Ik opende mijn ogen, en het was 0:00 uur. En ik startte met het verzamelen van het klankenpallet voor deze creatie. Dat doe ik zoals gebruikelijk heel intuitief. En al snel trof ik de verf om mee te schilderen. Ik drukte op de rode opnameknop. En de eerste muzikale penseelstreken kwamen tot leven. Nadat de basis was gelegd, pakte ik de andere kwasten, en mengde andere kleuren samen. Heel intuitief in het moment liet ik de klanken die ik hoorde neerdalen op de zwart witte toetsen van het digitale klavier. Rond half 2 begon wederom de geluidskaart te haperen. Het was de hoogste tijd even een tukkie te gaan doen.

Alles op “zijn” tijd.

1 van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb de laatste tijd is om niet te forceren. Een muziekstuk als deze, ontstaat in het moment, en de vele lagen die er in zitten, komen organisch tot stand. Ik gebruik daarvoor wel een stuk of 18 verschillende sounds. Het is dus anders dan bij een intuïtief stuk piano. Dat kost zoveel tijd als het duurt. Dit kost al 18 keer de lengte van het stuk om in te spelen. Daarbij komt ook nog eens het boetseren, mixen van de geluiden. Daarvoor komt het luisteren heel nauw. 

In het verleden ging ik vaak pas naar bed als de muziek klaar was. Dat kon diep in de nacht zijn, of pas nadat de zon alweer was opgekomen. Zo heb ik Porgy & Bess bewerkt. En als ik dan wakker werd, begon ik aan de volgende stukken. 

Overdag op deze 8ste augustus, nam ik tussen alle bedrijven door de momenten om verder aan de muziek te werken. Dat viel tegen. Mijn geluidskaart bleef tegen sputteren. Ik was een aantal uren kwijt de technische problemen op te lossen. Ik wilde eigenlijk het af hebben nog voordat de dag voorbij was. Door het technische oponthoud wist ik dat dat wel eens anders kon gaan lopen. Ik besloot het even te laten. En ben met de kinderen nog even wat te gaan spelen. Hapje eten, en samen met Lieke nog een serie te kijken. Het raamwerk van de muziek stond toch al. Het fundament, de kaders, leidraad was er. Het was een kwestie van verder uitwerken. Na een nachtje te hebben geslapen, betrad ik na het ontbijt mijn muzikale heiligdom op zolder weer. Een heerlijke plek om te zijn. Daar vergeet ik tijd, plaats en omgeving. Op die manier kan ik heerlijk helemaal “zijn” in het moment met de muziek. Een heldere ingeving zorgde ervoor dat ik het technische probleem meteen oploste. Ik kon verder met wat ik wilde. Aangezien Lieke aan het werk was, en de kinderen vakantie hadden, kon ik niet de hele tijd boven aan het “werk” zijn. Na de nodige spelletjes, ging ik na de lunch even aan de slag. Milo en Miucha waren lekker aan het spelen met de playmobile. Het regende. Een unicum deze zomer.

Ik was lekker bezig. De ene na de andere klodders muzikale verf streek ik op mijn digitale noten canvas. De deur van mijn homestudio ging open. Miucha kwam binnen. Ze hoorde de muziek zong de toon die ze hoorde. Spontaan bedacht ik dat ze wel 3 noten kon inzingen. Nou dat wilde ze wel. Zo ontstond haar eerste opname in een compositie van Papa.

De opening van de Leeuwenpoort op 8-8-2018.

Opening Leeuwenpoort 8-8-2018 Lion's gate portal
Deze grote transformatie staat voor de verhoging van trillingsfrequentie naar een hoger bewustzijn. Op het internet is genoeg informatie te vinden over dit fenomeen. Ik wil er nog wel even over kwijt wat het mij allemaal brengt. De afgelopen periode vind ik steeds meer een soort van overgave aan de stroom. En dat geeft mij rust. Ik merk dat ik minder aan het forceren ben. Ik ervaar rust in de balans tussen alles wat ik doe, mijn werk en prive leven. Ik doe waar ik blij van wordt. Ik besef me dat ik niet alles tegelijk kan dan, wat ik in mijn hoofd heb. Ik ben niet mijn ideeën  en gedachtes. Ik heb ze. En ik hoef niet iets met al deze ingevingen. Ik stem beter af op wat die dingen doen waar ik blij van word. En 1 van de dingen waar ik heel blij van word is de muziek die ik heb mogen ontvangen, en hieronder aan de rest van de wereld hoorbaar maak.  Ik hoop dat je er veel plezier aan mag beleven, en het iets voor je mag doen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze bijzondere Portal en de muziek. Laat het hier in de comments achter.

Comments

comments

Michiel

Author Michiel

More posts by Michiel

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

All rights reserved Salient.