Skip to main content

Buiten was het donker en koud, binnen lekker warm, en ik had het huis voor mij alleen. Lieke zou deze avond laat thuiskomen en de kinderen waren logeren. Ik wilde net naar mijn werkkamer op zolder gaan om de eerste track van mijn nieuwe wekelijkse online pianomeditatie te gaan opnemen. Ik kon niet wachten. Ik had er zoveel zin in. Een nieuw spannend gaaf avontuur.
Ik was bezig met de laatste voorbereidingen. Mijn vingers betasten de toetsen om te controleren of alles gereed was voor de opname.

Emoties als basis voor inspiratie.

Wachten had geen zin meer. Bij de eerste aanraking van het klavier stroomde de inspiratie. Haastig draaide ik me naar het beeldscherm van de pc en startte de opnameknop. Eenmaal weer achter de 88 zwart witte toetsen verstomde mijn gedachten en gaf me volledig over aan wat er op dat moment was. Een intens gevoel overlaadde me.

Na ruim 12 minuten speelde ik de laatste noten en stopte ik de opname.
Dit was niet de eerste meditatie geworden. Dit was een ontlading van gevoel wat er echt eerst uit moest voor ik me op andere dingen kon richten.
Nee dit was volledig de energie van wat ik eerder op die dag had beleefd.
Via de muziek vertaalde de ontlading zich hiervan.
Vanaf ’s ochtends tot einde middag was ik in Amsterdam bij een heel bijzonder evenement. Overwegend vrouwen en een enkele man waren er aanwezig.

Oprechte verhalen uit ervaring van bijzondere persoonlijkheden.

De sprekers waren 3 vrouwen en een sporter die kwamen delen hoe ze ondanks enorme tegenslagen van hun carriere en leven een groot success maakte.
Op het moment dat de voeten onder de aarde verdwijnt en je het liefst er niet wilt zijn. Zarayda Groenhart, Guillaume Elmont, Nicole Offenberg en Simone Levie vertelden hun persoonlijk relaas. En dat moment en die power en energie omzetten in iets positiefs.

De verhalen waren divers, en heel persoonlijk. Dat heeft me enorm ontroerd geraakt. De verhalen en vooral het laten zien wie je bent aan anderen.
De openheid, kwetsbaarheid en zuiverheid overspoelde me. Wat een inspirerende mensen om zulke intieme verhalen in een volle zaal te delen. En daarmee zichzelf volledig durven laten zien. Hoe waardevol is dat.
Op zo’n manier anderen inspireren. Iedereen kan zich in dat gevoel herkennen. Misschien niet in de verhalen, maar wel de impact die het heeft. Het resoneren van heftige gevoelens. De verhalen en persoonlijkheden grepen me enorm aan.

Kwetsbaarheid als inspiratie.

Ik kon me helemaal invoelen in de kwetsbaarheid maar ook juist de kracht en power die in die energie zit. Die vertaalde zich nog diezelfde avond in het volgende muziekstuk.

Ik draag dit op aan Zarayda, Guilame, Nicole en Simone, als dank voor hun zuiverheid en oprechtheid om dit met ons te hebben gedeeld. Ik wil dit graag delen.

Waar laat jij je door raken?
Hoe uit jij je als je overspoeld wordt door emoties?
Wat is jou uitlaatklep? Maak je dan muziek, blaas je stoom af met sporten, of iets geheel anders?
En hoe ga jij om met iets wat een impact op jou heeft?
Het hoeft niet perse een groot trauma te zijn. Iets kleins kan je ook telkens van je stuk brengen. En wat doe je dan? Als de aarde onder je voeten verdwijnt.
Deel het hieronder.

Comments

comments

All rights reserved Salient.